Monday, September 23, 2013

Syyspäiväntasaus

Eilen oli syyspäiväntasaus ja sitähän piti juhlia. Puutarhasta löytyi aineksia juhla-ateriaan:

...ja koristeeksi:

Kesä oli hieman erilainen, koska vaihdoin työpaikkaa enkä ehtinyt lomailla. Ollaan kuitenkin tehty pieniä retkiä lähistölle, pari etelänmatkaakin! Hankoon matkattiin kahdesti ja Tallinnaan kerran lankaostoksille.


Aikoinaan etsin vinkkejä Tallinnan lankakauppoihin Kristiinan silmukoista ja jäin seuraamaan blogia. Siellä sitten kerrottiin toisestakin merentakaisesta paratiisista, nimittäin Sipoon Kaunissaaresta. Innostuin: tuonne on päästävä! Useampi vuosi siinä meni, aina on muka niin vaikeaa lähteä mihinkään kun on eläimiä, mutta syyskuun alussa päätettiin että nyt tai ei koskaan (ainakaan tänä vuonna) ja suuntasimme viikonlopun viettoon saareen. Yhdeksi yöksi voi juuri lähteä niin, että ottaa koiran mukaan ja antaa muille paljon ruokaa ja vettä. Kanat jätettiin sisään petojen pelossa, tänä kesänä irtokoirat ovat vierailleet jo kahdesti ja tappaneetkin kaksi kanaa.

Eikä olleet kauniit puheet turhia, mahtava paikka! Teltalle löytyi hyvä paikka saaren eteläpuolelta, metsän ja meren välistä. Olimme siellä idän ja lännen välissä; itäpuolella oli DDR-lipulla varustettu leiri, jonne oli rakennettu jonkinlainen aitakin, se oli varmaan Berliinin muuri ;). Länsipuolella olevassa leirissä liehui Suomen lippu. Ihan sopivaa minulle, jonka vanhemmista toinen on Suomesta ja toinen DDR:stä...isä on muuten syntynyt Itämeren saarella, joten ehkä tässä on suorastaan geneettinen tarve päästä meren ääreen! Ainakin se on harmittanut maalle muutettuani, että meri jäi niin kauas.

Ensi vuonna pidemmäksi aikaa!

No comments: